Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
- 10-12 adet kuru domates
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Kuru domatesleri sıcak suya koyarak yumuşatın ve doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları kavurun.
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tavukları ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
- Doğranmış kuru domatesleri, tavuk suyunu, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Tavuklar iyice pişene kadar orta ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.