Tarifler

Kuru Domatesli Tavuk Sote

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
  • 10-12 adet kuru domates
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  1. Kuru domatesleri sıcak suya koyarak yumuşatın ve doğrayın.
  2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Tavukları ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
  5. Doğranmış kuru domatesleri, tavuk suyunu, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Tavuklar iyice pişene kadar orta ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir