Malzemeler
- 1 paket makarna (tercihen el yapımı)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 5-6 yaprak kurutulmuş domates
- 1 adet büyük boy domates
- 1 dal taze fesleğen
- Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Kuru domates ve patlıcanlı makarna hazırlamaya başlarken ilk olarak taze patlıcanı alacalı soyup küçük küçük doğrayın ve tuz ilave edilmiş soğuk bir suda bekletin. Daha sonra patlıcanı süzüp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Patlıcanları zeytinyağın da yumuşayıncaya kadar pişirin. Zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Çok ince kıyılmış taze fesleğeni, taze çekilmiş deniz tuzunu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kuru domates ve patlıcanlı makarna sosunuz hazırdır. Makarnayı tuz ilave edilmiş kaynar suda en fazla 8 dakika haşlayın. Süzüp tereyağı ve önceden hazırladığınız sos ile tatlandırın. İsteğe göre kuru domates ve patlıcanlı makarna parmesan peyniri ile süsleyip servise hazır edebilirsiniz. Afiyet olsun.