Tarifler

Kuru Domatesli Humus

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
  • 5-6 adet kuru domates
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Kimyon

Yapılışı:

  1. Kuru domatesleri sıcak suya koyarak yumuşatın.
  2. Haşlanmış nohutları, tahini, zeytinyağını, sarımsakları, limon suyunu, tuz ve kimyonu mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
  3. Yumuşayan kuru domatesleri ekleyip tekrar çekin.
  4. Karışımı servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirip isteğe göre kuru domates dilimleriyle süsleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir