Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 150 gram yoğurt (2/3 su bardağı)
- 60 gram zeytinyağı (1/4 su bardağı)
- 200 gram un (1,5 su bardağı)
- 10 gram kabartma tozu ( 1 paket 12 gr gelir)
- 125 gram tereyağ
- 5 adet kurutulmuş domates
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- 60 gram beyaz peynir
- 10 adet siyah zeytin
Yapılışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtayı tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Yoğurt, zeytinyağı ve tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın, kurutulmuş domatesleri minik minik doğrayın, beyaz peyniri bir çatalla ezin. Kurutulmuş domates, peynir, zeytin ve kıyılmış dereotunu un ile karıştırın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip, alttan üste doğru sadece unlar gözden kaybolana dek karıştırın. İyice yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün. Afiyet Olsun. Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.